Průvod
Anotace: Potemnělá krajina... Stínohra lidských tváří a činů... Průvod.
Krev na kapesníku již zaschla -
pro mě - jako symbol beznaděje,
když poslední nitka praskla,
poslední pouto s životem...
...co bujaře se směje!
Vidím smích na tváři muže,
co veselou píseň hraje,
a sám jen kost a kůže,
v krajině smuteční...
...v krajině zesmutněné žalem.
Vrásčitá tvář ženy, zešedlá
věkem a těžkým údělem života
se vláčí po cestě, co nevedla
a nikdy nepovede ven...
...kde světlo svíček se mihotá.
A dav kráčí dál, za mnou - co čekají?
Sám nevím kam jít, nevím kam dál,
ale dav jde sám a lidé se hýbají,
nikdo nemá soucitu, když děti plakají,
jen dál a dál, tam, kde čas stopy vymazal...
...do zsinalých zahrad pohřebních...
Přečteno 282x
Tipy 3
Poslední tipující: Stoneman, Triffid Kolbe
Komentáře (2)
Komentujících (2)