Noční výlet
Když večer ukládám
své děti ke spánku,
mám pro ně ještě
malinkou pozvánku.
Hezky si zalezte,
pěkně do pelíšku,
v ruce už držím
pohádkovou knížku.
Teď,když zvládli jsme boj
s koupelnou,
půjdem se toulat
pohádkovou krajinou.
Do dračí sluje zajdem se podívat,
světlušky do kapsy
na cestu nasbírat.
Navštívit princeznu,
co úsměv jí chybí,
s dědečkem Mrazíkem,
půjdeme na hřiby.
Když nohy nás rozbolí,
sednem na bájného koníka,
tímhletím královstvím,
cesta nám utíká.
Pak projdem Řáholcem,
mává nám cipísek,
pohádky milují
Anežka i Matýsek.
Po cestě nazpátek,
už přichází snový skřítek,
na tváři hraje jim úsměv,
jdou po koberci
plných kytek.
Tiše je pohladím
a odkládám tajemnou knížku,
jak jsou sladké když spí,
pomyslím si a taky lezu do pelíšku.
Přečteno 228x
Tipy 5
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, vandule, Květka Š.
Komentáře (3)
Komentujících (3)