Motýl a víno
Anotace: když ne já, ať aspoň ty máš šťastný život, příteli! (aneb kažme vodu, pijme víno...)
Ve světle motýlím jsem zahlíd' hrozen vína
Byl celý svraštělý - ne hrozen! Motýl můj...
Hrozen byl nakyslý... však na motýlu vina
Pohříchu ležela - jak čerstý, měkký hnůj!
Vyber si, příteli, co dneska večer pojíš?
Kyselé víno a nebo lehký sen
Který ti motýl na tenkých křídlech strojí
Jsa tolik krásný, však citem nedotčen?
Chystá se slavnost; s motýlem budu tančit!
Dám přednost kráse před kyselostí vín!
Však ty se posaď, pij víno, pojez kančí
Neb špatně skončíš... jako já. Život? Splín!
Přečteno 311x
Tipy 19
Poslední tipující: emi-lee, Holis, dablik007, Lota, malá čarodejnice wiggová netopýrková, Psavec, teranosaur, NikitaNikaT., labuť, kleopatra.sedma, ...
Komentáře (3)
Komentujících (3)