Ospalá
Anotace: velmi velmi ospalá a otupělá...
V haldách nepořádku
zběžně prochází
neurčité mrazení...
Prázdné lahve
tiše oddychujíc
zvěstují dlouhé bdění
minulých nocí...
Ospale cestuje
vlak jitřní mlhou
k domům z kamene,
kde vánoční písně se zabydlely...
Poutník z hodin před svítáním
čistí vázy broušené
nevinný milováním,
však srdce není bez vin...
Srdce nezapomíná.
Hluboko vryty v něm zůstávají
tvé smaragdové zářezy
vonící po vanilce...
/Nyní jsou zaváty tlejícím listím,
houpavých krokem ukonejšeny.../
.
Tak zůstává na stráži
neví a nevěří,
zda odvážit se může
snad že...
by...
.
...možná.
Přečteno 274x
Tipy 10
Poslední tipující: Triffid Kolbe, Franti, jedam, Bíša, Mbonita, Bůchví..., adida, enigman
Komentáře (2)
Komentujících (2)