pro dědečka
.
Každý den nad ním stála
/čaj, snídaně, noviny/
beze špetky soukromí
beze špetky hořkosti
svět mezi čtyřmi stěnami
dvěma bytostmi
jedním oknem
a postelí
plný nemoci
a lásky
když se to stalo
vypadal krásně, řekla
zapila smutek prázdnotou
a nejistá slza
dotkla se rozkrojeného jablka
ve kterém jeho duše usnula
v poloze nenarozeného plodu.
.
Přečteno 432x
Tipy 34
Poslední tipující: ziriant, prostě Zuzana, drsnosrstej kokršpaněl, Karmínka, jedam, Art Brasi, hanele m., ludmil, csieksbo, Roger, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)