Ty nebo já?
Anotace: Bitva s velkým B.... kdo zvítězí??
Psaly dnes noviny
i ptáci o tom pějí,
že nejsme bez viny
a zvuky bitvy znějí.
Ta válka už se strojí,
už čekáš na své straně.
Zas se svou skvělou zbrojí,
máš jedinečné zbraně
Statečně, odhodlaně
i já se chci bíti.
do krve svojí dlaně,
nejde jen o přežití.
Nechť vyhraje ten pravý,
ten ať svou výhru slaví.
Ke kulometu přirovnám tvá slova.
ta rychlost žíznivá a síla ocelová.
Jen postačí je vyslovit,
a už se musím před tou hrozbou krýt.
A když zasáhneš do pravého místa,
tak rychlá smrt je více než-li jistá.
Tvé oči se jak mina pravdy jeví,
bez detektoru lži o ní člověk neví.
A šlápne-li, tak strach ho poleje,
děsivý pot vytryskne na čele.
A gesta tvá? I ta přirovnat snadno
- jak otrávený plyn, co sedá zvolna na dno.
Jen jeden nádech malý postačí k tvojí smrti,
když tvoje plíce sžírá, když tvoje plíce drtí.
Tak na své straně stavím barikády,
nechť chrání mne a moje kamarády.
Zvedněme svoje štíty a připravme svá děla
a ubraňme své sny a ubraňme svá těla.
Tak tedy do boje, jen na osudu je
kdo dneska zvítězí, kdo dneska vyhraje?
Přečteno 306x
Tipy 9
Poslední tipující: snupicek, Churry, Duhová, enigman, Mbonita, NikitaNikaT.
Komentáře (1)
Komentujících (1)