Chci, aby se pohled můj
stal vánkem něčích splínů.
Ale tak? Co na mých očích
je krom fialových stínů?
Proč jsi řekla, že oči mé
jsou tolik zvláštní, upřímné?
Snad odráží se v něm můj osud,
kletby, nářky, radost, veselí,
kéž je lepší, než byl dosud,
kam se moji duchové poděli?