Cherubínu
Bělostné to dlaně cherubína,
zlatavý to háv mu oblékám,
bělostnými dlaněmi mne svléká,
prý „beztak růži z ráje nečekám“
…Čekala jsem…
Plavé vlasy sametem se zdají,
oči lesklým blankytem snad jsou,
hrou rozkošnou se koutky snaží zvednout
mých rtů; hrou vpravdě nestoudnou
Pro básně, které (strojeně) mu psala
nemocná má duše z hlubin snů,
pro cherubína často zaplakala,
co na tom však? Jen změť to špatných dnů.
V sametovém hávu v lůně pekla,
se zlatavým vlasem před ďáblem,
teď náhle sama bolestně jsem klekla,
pro nedůvěru v hry, jež moc jsou přehrané
Přečteno 307x
Tipy 10
Poslední tipující: Terulienka, Holis, Myrja, Kristine Clary-Aldringen, Dračičák, enigman, hanele m.
Komentáře (2)
Komentujících (2)