Dej mi svá ústa.
Dej mi svá ústa,líbej,hřej
a zvěčni tiskem retu síly!
Nebuď mým letním podzimem
jež sněhy zimu opustily.
Únavě čelí hoře svit.
Skleněné oči v kostce ledu,
bodala jehla,v uchu nit,
již okusila sladkost medu.
Nezoufej tolik,dny co jdou,
se mění s noci bez ustání.
V zajetí slunce,pohromou,
nikdy se zimě neubrání.
Nemuč mně teskem,raděj křič,
kdy období se v oblak táhnou.
Úsvitem každým blíž tvá líc
i rety,které k sobě prahnou.
Dej mi svá ústa,líbej,hřej,
nechť život opět spojí síly!
Pak spolu z hrobu povstanem
co cizi už kroky udusily.
Prachnou kost sněhy ovinou.
Na stejné niti skrze jehlou,
zpět naše dlaně ocitnou!
Po smrti rovněž táhnem ve dvou.
Přečteno 253x
Tipy 5
Poslední tipující: Quigleika, Tacca, petříček, takova
Komentáře (3)
Komentujících (3)