Anotace: Sen asi každé z nás...
Kdyby se na to podívala duší ženy, tak by to nebyla krásně naivní básnička, ale byla by to depresivní pesimistická elegie (nutno dodat, že by byla pesimistická, i kdyby člověk v ní skutečnost zachycoval ryze realisticky!).
A podle mě ta básnička není naivní, jen píše o naivitě malé slečny, která postupně dospívala, až dozrála v ženu a tím se měnily i její názory a pohledy na svět. A i v té básni je vidět proměna. Z původního snu být princeznou vypramenila touha: být milovaná a milovat.
19.12.2008 13:01:00 | Kiss.Beruska
Tip za myšlenku. Jinak je básnička taková roztomile naivní svým ztvárněním. Podobné veršíky typu "jakpak asi pochodili u princezny Krasomily" Tím se ti nevysmívám, jen zkus tu myšlenku převyprávět duší ženy a ne dítěte. I když být dítětem bylo tak krásné. Zkus se podívat na Lucii Teru.
18.12.2008 10:23:00 | J.Švihovský
jo tak takhle se asi meni predstavy kazdemu...z prince se vzdycky dopracujem k tomu ze nam bude stacit nekdo,kdo nas bude mit uprimne rad
16.12.2008 15:57:00 | strašidýlko-střapatý