Dilema
DILEMA
Když přítele ztrácíš,
krutou daň osudu platíš.
Život není milostivý,
ani na city choulostivý.
Nic nejde vzít zpět, pochopíš,
když poprvé svou šanci zmaříš.
Pak žiješ ve vzpomínkách svých,
a přes rty nedostaneš smích.
Dilema dvou lásek,
jedna koňská, druhá lidská.
První pro druhou jsi zradila,
nakonec jsi obě ztratila.
První koňská,
byla přátelství a láska,
druhá, lidská,
byla jenom fata morgána.
Nechtěla jsi žádnou ztratit,
chtěla jsi je obě mít.
Tu druhou jsi chtěla víc,
ale teď nemáš vůbec nic.
Mnohdy na ně myslíš,
když svou opuštěnost cítíš.
Ve snech se k nim navracíš,
ze srdce pak krvácíš.
Za lásku se platí láskou,
život není procházkou.
Život ponaučení Ti dává,
že vážit si máš toho,
kdo Ti lásku a přátelství dává.
Vážíš si Wikomta, koně svého.
Co dlouho hledáš,
v okamžiku ztrácíš.
Ve smutku útěchu nenajdeš,
ale na kolena nepadneš.
Za lásku se platí krutě,
mnoho obětuješ v životě.
V srdci Ti navždy zůstanou
vzpomínky na oba a je to správné,
na jednu hru se životem prohranou,
na dilema lásky nerozhodné.
Přečteno 317x
Tipy 4
Poslední tipující: strašidýlko-střapatý, Zuzik1991, Duhová
Komentáře (4)
Komentujících (4)