Anotace: mohlo by to být ještě mnohem delší, ale nechtěla jsem to zas s tím obsahem přehánět....
Tohle se krásně povedlo, líbí se mi moc. Přeji vše nej v Novém roce a spoustu krásných básniček.
29.12.2008 23:17:00 | Psavec
Skvěle popsané, boj dvou "já"
28.12.2008 16:57:00 | JaniHani
Chtěla bych být snem. Tajně proplouvat nocí. Zlehka Ti poklepat na víčko, čechrat Ti Tvé jemné vlasy a dívat se jak spíš. Tiše odemknout bránu tvého srdce a část mě tam uchovat. Plout Tvými žilami jak horskou dráhou. Nahoru dolu doprava doleva tam a zase zpět. Jemně se odrážet od stěn tvé kůže. Chci na chvíli tvou nervovou soustavou se stát. Chci cítit to co Ty. Smích, radost i pláč. Bolest tvou si vzít, spálit jí a rozsypat. Chci myšlenky Tvé znát. Chci hladit je a pěstovat. Chtěla bych stát se okem Tvým a vidět to co Ty. Východ slunce, paprsky dopadající na mořskou hladinu, příliv i odliv, Tvůj stín, sněhové vločky snášející se z nebe a hlavně sebe v Tvých očích a Tebe zase v mých. Chci v řasu Tvou se proměnit, být ta co zadrží Ti slzy. Chci ruce Tvé si podřídit. Jíst, mýt se, loučit se. Psát jako Shakespeare. Být Romeo i Julie, tak plna lásky. A nemít žádné vrásky. Brát život jaký je, tak sladce krutý, krutě sladký. Žít naplno a nechávat se zlákat kouzly opojení. Chci aby Tvoje nohy mohly moji duši nést. Cestou necestou, vědět vždy přesně kam. Být princezna i princ, nebát se pohádkou svou jít. Chci běžet jako dostihový kůň a jen tak někdy zpomalit. Napít se ve studni moudrosti a znovu nabrat plyn. Chci být bokem Tvým a při tom mém vždy stát. Být stoletý prach, co lehký je jak chmýří a víří všechny sny. Zvedá se a usedá zas zpět. Chtěla bych nehtem tvým se stát, když chystáš se ho okousat. Cítit tvůj dech a vědět, že tu jsi. Navždy se mnou spojená…
28.12.2008 14:32:00 | Mannon