Nejen Římanům
Anotace: Dum tacent, clamant. Tím, že mlčí, křičí.
Sbírka:
ZOO
.
Na dvou břevnech zkřížených
Symbol pokory a víry
Hřeby přibitý
Ukloň se a postůj,
a zamysli se nad mírou,
on prý i pro život tvůj,
se obětoval se svou vírou.
Nežel proto smrti jeho,
svůj život dal i tobě,
odevzdal ho i tvým bohům,
bys mohl hledat v sobě.
Hledat to, co ztratil jsi
Hledat, i co získáváš
Hledat sebe sama
Co na tom, že vymyšlený,
co na tom, že asi nežil,
to víra v pravdu, symbol pevný,
na nás z kříže shlíží.
Co na tom, že každý člověk,
jen svou pravdu hlásá,
málokdo je silný v pravdě,
v přesile zla ke lži klesá.
Obrať zrak svůj ke kříži,
vždy věřit můžeš ve svou pravdu,
a symbol konce, jenž se blíží,
před ním neschováš se v davu.
.
Přečteno 442x
Tipy 38
Poslední tipující: Radek.oslov.Šafárik, Marcone, René Vulkán, NikitaNikaT., fab four, Holis, labuť, Churry, Květka Š., Bíša, ...
Komentáře (10)
Komentujících (8)