Snění
O ústech sladkých tvých jsem snil
malinovými rty jsou lemována
ozdoba rozprávění chvil
jež bývá mezi řečí malována.
O očích hlubokých jsem snil
jež hledívaly na mne
nejradši bych se do nich vpil
však odtrhnout se není snadné.
O vlasech krásných já jsem snil
jsou korunou tvé krásy
pohledem jsem je aspoň pohladil
- tvé dlouhé krásné vlasy.
O ručkách něžných já jsem snil
jimiž’s mne občas pohladila
moci tak v paměť zapsat sladkost těchto chvil
po nichž má duše v noci zatoužila.
O ňadrech nádherných jsem snil
jež někdy letmo zahlédnout jsem mohl
ten pohled v mysli mé se zahnízdil
až samou touhou jsem se roznemohl.
O klíně kouzelném jsem snil
jejž navštívit mi není dovoleno
kéž s tebou směl bych strávit mnoho chvil
má lásko jediná má milovaná ženo.
O nožkách půvabných jsem snil
jimiž’s mou mysl prochodila
tvé nožky jsou jak nožky víl
- vím celá jsi má krásná víla.
O tobě celé dny a noci jen jsem snil
sním a snít nikdy nepřestanu
tvůj obraz v mysli mé kdos zůstavil
má bolest nezmizí dokud tě nedostanu.
Přečteno 301x
Tipy 17
Poslední tipující: Holis, René Vulkán, kuskus pruhovaná, hanele m., Psavec, Mbonita, NikitaNikaT., WAYWARD, Jana M., nrocinu Jednorožec, ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)