Jen minutku
Anotace: ... naivní prosba
až jednou umřu ve svatebním kroji
a vykřičím se bez tebe do černé země
mé sny spoutáš slovy a zatlačíš víčka
(… já ucítím Tě, snad o minutku dýl )
nezbude ani slza ve mne
… ani oheň, ani řeka
jen čisté modro
tvůj chlad vyvenčím do krabičky z dubu
a pod vlasatým stromem pobrečí si svět
obejmu naposledy déšť
a pohladím Tvé hříchy
snad pochopím Tě
(… jen o minutku dýl!)
a za mraky, co stydí se před černou vránou
vytřeštím oči a vykřičím hluchým
starému Bohu před zlatou bránou
„jen minutku, už tam budu!“
Přečteno 270x
Tipy 4
Poslední tipující: 6thSun, Tempaire
Komentáře (0)