V mlze z laně Anděl
Anotace: Báseň líčí, jak lidé věří slepě v lepší samo od sebe, však samo nic nejde.Hledí na laň a představuje si, že anděl se z ní vynoří a bude mu chtít pomoci,ale když procitne zjistí,že je na vše o5 sám
V mlze z laně Anděl
Na louce za skálou sedím
krásnou laň v dali sleduji
však vím, že na Boha hedím
všech hříchů já před ním lituji
Laň přiblíží se ke mě ladným krokem
mlha kolem rozprostří se
promění se před mrknutím okem
to bílý Anděl z laně vymrští se
Zvířecí kůže k zemi padá
jak ztuhlý hledím na tu krásu
však mysl má zpoustu věcí v sobě střádá
uvnitř duše cítím Andělovu lásku
Zlaté vlasy, křídla z prachového přeří
na sobě bílý ve větru vlající šat
uvydí tukrásu jen kdo věří
vždyť kus anděla je přec i v nás
On přiblížil se ke mě, ruku zvedá
jako by říct mi něco vážně chtěl
zvednout se ze země, dotknout se ho mě nedá
než se tak stalo, aněl uletěl
V tom mlha se rozpustila
anděl už kdo ví kde byl
laň mě svým skokem vyrušila
já do dnes nevěřím, že jsem jen snil
Komentáře (0)