Pohádka o třech skřítcích a víle
Dnes večer na zápraží
tři skřítcí stavěli sen
řekli mi třikrát a dost
než řeka uplyne,
nastane Tvůj velký den
Pohasla všechna světla
nocí šla hvězda teplá
spatřila Měsíc a volala : Čau !
Tři skřítci stavěli dům
z proutí a mlhoviny
spatřili lesní vílu,
v náručí kopretiny
Ten první říká : Ahoj !
druhý zas : Milá paní !
třetí jen přiskočil a povídá :
,,ruku líbám a nashledanou !"
Všechny je pohladila
tři svíce zapálila
píseň jen zazpívala
Zda-li pak půjde dál
k údolí slunečních skal ?
už musí odejít
a jen jeden ze skřítků s ní jít...
Přečteno 681x
Tipy 8
Poslední tipující: Lea Aura, Rytíř bláznovství, BARBYE, losscar, kikis
Komentáře (3)
Komentujících (3)