Domov
Anotace: Vím, často píši o domově, ale je to vážně vzácné místo, myslím, že mu patří zcela zaslouženě i tato báseň.
Domov je ostrov na pevnině
a omýván je radostí.
Na jeho prahu mizí, hyne
závist s pýchou a se zlostí.
Domov je rajská zahrada
a zlaté slunko mezi mraky.
Zde velmi špatně dopadá,
kdo darovat chce pušky, praky.
Domov je...vlastně křižovatka,
kde končí cest na miliony.
Žádná lávka zde není vratká,
srdce v dur bijí jako zvony.
Je to cesta, co nezná kámen,
je to oáza na poušti,
hoří zde věčný lásky plamen
a činy se tu odpouští.
Domov je nekonečná svíce,
již neuhasí slzy žádné.
Domov je cenná klenotnice,
kterou vám nikdo neukradne.
Přečteno 366x
Tipy 19
Poslední tipující: pan nestálý, efeeez, Terulienka, Květka Š., lucajda89, Narrion, WAYWARD, Paulín, ota.pé, Flamy, ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)