Cesta životem
Anotace: Všichni po nějaké kráčíme...
Světem statisíce cest jdou,
každý má však jen jednu svou.
Každá je jiná a jinde zatáčí,
leč neznám člověka, co po nějaké nekráčí.
Po žádné z těchto dlouhých cest
nemůže člověk se nechat vézt.
Ano, vážně, tento výlet těžký
vykonat musí každý sám, pěšky.
Tu cestu zdobí kamínky strachu,
bláto i silná vrstva prachu.
Ptáci tu znají mollovou notu,
člověk se topí ve vlastním potu.
Bolesti, bída, nemoc a strach
válí se spolu ve škarpách.
Však po většinu svého času
vidíte radost, štěstí, krásu.
Že slunce žhne? Že přímo pálí?
Že konec je až kdesi v dáli?
Že už jste celí unavení?
Že konec útrap nikde není?
Ale ne, slunko jen hřeje,
konec útrap se na vás směje
a říká: "Buďte všichni zdrávi,
turisti vytrvalí, praví!"
Někde se najde pramen vody,
v němž žízeň možno utopit.
Ale ten, co vidí jen nevýhody,
bez útrap těžko může žít.
* * *
Ať je nad námi zatažené nebe,
naše cesty půjdou vždy vedle sebe.
Nahoru do hor, z hor zas dolů
naše cesty půjdou vždycky je spolu.
I když na ně spadne kmen stromu těžký,
vždy půjdou spolu jak rovnoběžky.
Nikdy se nezkříží ani nerozdvojí
naše cesty - ta má s tou Tvojí.
Přečteno 370x
Tipy 19
Poslední tipující: Terulienka, Kapka, Radek.oslov.Šafárik, Jenda P., fab four, ota.pé, Mbonita, enigman, Květka Š., Tacca, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)