Košíky z proutí
Anotace: Myšlenku i započatou práci je nutné dovést dokonce...
Sbírka:
Kniha života
V hlavě si splétám košíky z proutí,
myšlenky napnout jako vlas,
sotva je povolím, zas se mi zkroutí,
těžko lze opravit kaz.
Rozmotat, rozplést a začít znova
a nové proutí nasbírat,
takto to končí a takto to bývá,
a člověk musí vytrvat.
Ten, kdo se velmi lehce vzdává
na bříšcích prstů necítí,
zhmotnělou myšlenku - hebkou jak tráva,
plamínek, jenž se rozsvítí.
Ten pocit za to přeci stojí,
to vědomí to vyzkoušet,
hladový krajíc neukrojí,
když nemá nůž a nemá chléb.
Přečteno 406x
Tipy 14
Poslední tipující: Gaspi03, ziriant, Loudilka, Ariella13, Romana Šamanka Ladyloba, Kapka, Házté, LucQa, Terulienka
Komentáře (8)
Komentujících (5)