Největší poklad básníků aneb Věřte jazykům
Anotace: Každý má něco, co jiní nemají. Ale všichni se tomu mohou přiblížit, byť jen o centimetr.
Největší poklad básníků
Tělo každého básníka
je skladištěm slůvek, slov i vět,
kde každým novým dnem vzniká
hned rým, pak verš, zas sloka hned.
Muzikant, ten si cení uší,
zpěvák zase libého hlasu.
A básník? Ten má přece duši,
v níž hledá útěchu a krásu.
A každý z nich vám jistě poví:
"Řeč, to je svatý základ lidí.
Všechno, všechno jde říci slovy...
... a slova lidský jazyk řídí!"
Tak všem hledačům pokladu
největšího všech básníků
odemykám teď záhadu:
vždyť nachází se v jazyku!
Proto vás prosím, po kolenou lezu,
nebojte se vůbec plýtvat slovy.
Pusťte si jazyk ze řetězu,
jen ten, co mluví, něco poví.
A jen člověk, co něco poví,
může se těšit z úspěchů,
poznat díl světa zcela nový...
Neseďte mlčky, bez dechu.
Až krásnou bránu uvidíte,
co otevřena je všem básníkům,
začněte splétat ze slov nitě.
A věřte, prosím, jazykům.
Přečteno 301x
Tipy 12
Poslední tipující: Terulienka, Holis, Paulín, Jenda P., Doradan, její alter ego, Květka Š., Kapka, Hazentla, labuť, ...
Komentáře (3)
Komentujících (3)