Život
Anotace: Mějme nesplnitelné sny.Proč?
Pročpak už ráno, brzy
kapek je plné kvítí?
Proč jenom patří slzy
k spokojenému žití?
Proč člověk, co chce štěstí
každý den důvěrně znát,
musí ho sám si nésti
a trpět tak bolestmi zad?
Proč člověk, co chce mít
vše bílé jako nevěstiny šaty,
nikdy a nikdy nemá klid,
poslední bílo ztratí?
Proč život není bez překážek?
Proč klacky střádá na cestách?
Proč místo slunka vládnou srážky?
Proč světlo často mizí v tmách?
Proč život není bez trápení,
plný pohádek, květin, víl?
Neb zmizelo by z něho snění.
A bez něj by nás nebavil.
Přečteno 289x
Tipy 5
Poslední tipující: Terulienka, Květka Š., Paulín, labuť
Komentáře (4)
Komentujících (4)