Prší
Anotace: Myslím, ve středu, no, ve středu pršelo...
Když první kapky spadnou na zem
a vpijí se do chodníků,
ulice se vyprázdní rázem,
vše zmizí v okamžiku.
Leč jenom lidé mají zlost
a utíkají domů.
Venku v dešti zůstává dost
mladých i starých stromů.
Když kapky deště rozpustilé
letí k zemi, pak s větrem vzhůru,
strom si řekne:"Už přišla chvíle,
kdy umýt musím svoji kůru."
Vždyť i nám lidem přijde vhod,
když dáme si večer sprchu,
která nás zbaví nečistot.
A déšť, toť sprcha z vrchu.
Déšť, to je sprcha nebeská,
je teplá, třebas zebe.
A řekněte mi, kdo dneska
z nás dotýká se nebe?
Ne, nikdo z lidí. Snad jen stromy,
jen jim patří tam v nebi místo.
Rostou a rostou, než je zlomí
čistě bílé nebeské čisto.
Větve jim myjí bohové.
Proč lidé mají divný zvyk
stranit se vody dešťové,
před pravdou prchat pod deštník?
Přečteno 321x
Tipy 13
Poslední tipující: Paulín, labuť, Jenda P., Zasr. romantik, Kapka, Květka Š., Terulienka, voedor, Unyle Pěl, WAYWARD
Komentáře (7)
Komentujících (7)