MINIATURY z mého šuplete
Anotace: ...kdo už to u mne četl, ať první hodí kamenem :-)
.
.
.
UHLÍKY
Jen bosou nohou
žhavé uhlíky citů
nepřecupitáš.
Z GLOBALISTY - SPECIALISTA
Viděl věci zeširoka,
měl periferní
i prostorové vidění.
Ke stáru se mu
pohled zúžil
do jednoho bodu...
hledáčku
odstřelovače.
KRÁMEK NA SNY
Jen jsem si otevřel
svůj "Krámek na sny",
sviňskej exekutor mi přilepil
samolepku na čelo...
NA LOPATKY
Něžně tě pokládám
na lopatky.
Teď už jen otočit
mlýnským kolem...
ŠACHY
Na šachovou partii
se dostavila
s ostrou kosou.
Škemral jsem o remízu,
...pak dostala mat.
Na odchodu řekla:
"Příště přijdu
lépe připravená."
PARFÉM
Protonové číslo
tvého parfému
mně zkomplikovalo
zbytek života.
PĚKNÁ KOČKA
Přes cestu mně přešla
pěkná, černá kočka.
Cítím, že v tom bude
zakopaný pes...
PASTVA
Posedávám,
polehávám,
poohlížím se,
porovnávám,
potěžkávám,
polaskávám,
potápím se,
propadám se,
ve tvé kráse
popásám se.
UKOJENÍ
Byl jsem v nejlepším
...a ty jsi usnula.
Nepřetržitě pokračuji
v jídle sám.
LOUTNA
Proč tvrdíš,
že ti hraju na nervy?
Přeci stojím
pod tvým balkonem
s loutnou.
JSEM SLABÝ V POČTECH
Sčítám ti pihy
a stále mně to nevychází.
Ne... nedělám to schválně. :-)
Ty mi nevěříš?
BLÍZKÁ BUDOUCNOST
"Uhlí si už nemusím kupovat,
bude lacinější plyn i elektřina,"
těší se babička Horáčková.
"Větší kravinu jsem neslyšel,"
povídá smutně severní vítr.
FC KOSTELEC
Za FC Kostelec nastoupili:
Petr, Ondřej, Jakub, Jan, Filip,
Bartoloměj, Tomáš, Matouš, Jakub,
Thadeus a brankář Šimon.
Jidáš se nevešel ani na lavičku
- bral úplatky, zrádce...
NĚŽNĚ TĚ KOUSNU
Neboj se, lásko,
pozdního stáří.
Když po mně hodíš
skleněným očkem,
něžně tě kousnu
zubní protézou.
KRÁTER
Nejkrásnější
z nejmenších kráterů
je tvůj pupík.
Nečervenej se...
já to přeci
nikomu neřeknu.
CITLIVÉ OTÁZKY
Na lechtivá místa
mého těla
smíš klást
jen citlivé otázky
POKROK
Je pokrok,
že skočíme
dál a výš?
Mně by stačilo,
když si budeme
rozumět...
Přečteno 577x
Tipy 92
Poslední tipující: Obeil, Radhuza, PANGÁSIUS, Ágnes, kuskus pruhovaná, zlomeny srdce, divoska_jaja, STIMPRE, Holis, Markéta Hl., ...
Komentáře (29)
Komentujících (25)