Limeriky
Anotace: To jsme dostali úkol a já jsem napsala "limerik" o každém ze třídy. Ale ani se tomu nedá říkat limerik, vím, že se mi to nepovedlo. Tak jen pár z nich na ukázku.
Potkali jsme Terezu,
měla krásnou protézu.
Rádi bychom věděli,
z čeho byla? Z oceli?
Tak snad aspoň z nerezu.
***
Spolužačka Zuzana
má za muže pijana.
Řekla jsem jí:"Zuzano,
měla sis vzít piano."
Teď je na mne naštvaná.
***
Proč ta naše Naty
tolik práská vraty?
Navíc do nich buší
tak jako ti hluší.
Ach, chudák nahluchlá Naty.
***
Jeden Kuba ze Stránky
strkal prsty do schránky.
Kvůli tomu Mšeno celé
má práce jak na kostele.
Slyšíte zvuk záchranky?
***
Elis hraje menuet,
cvičí ho už osm let.
Stále se ho učí,
čímž svou flétnu mučí.
Být flétnou, to není med.
***
Jedna Pavlína z Mělníka
měla kulhavého poníka,
který navíc plakal,
že má šedý zákal.
Lituji toho poníka.
***
Ten náš Honza, ten má uši,
ani neví, jak mu sluší.
Jsou jak plachty křižníků,
kroutí s nimi (ze zvyku).
A to vše, aniž to tuší.
***
O PANÍ PROFESORCE:
V kopci stojí jedna škola,
z cesty slyším rachot kola.
Bez přilby, chrániče žádné,
dej, Bože, ať neupadne!
(Byla by škoda toho kola).
***
Jedno děvče na Mělníku
napsalo pár limeriků.
Byly krásné, zvučné, libé...
..., ale teď mi z toho šibe.
Tak už konec limeriků.
Přečteno 431x
Tipy 14
Poslední tipující: Zasr. romantik, Paulín, jedam, padající do neznáma, Terulienka, Bíša, Psavec, Květka Š., Montynka, Kapka, ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)