Zelené závitky

Zelené závitky

Anotace: "Literácký receptář"

Musím se pochlubit, že tenhle recept je můj vlastní. Před lety měla tchýně nadúrodu kapusty a my vymýšleli, jak ji ještě jinak zpracovat. Pak jsem to na čas odložila a nedávno se k tomu znovu vrátila. Sice jsem si nejdřív vyslechla, že to zelený k obědu nikdo jíst nebude, ale nakonec bylo závitků málo. Od té doby je čas od času udělám.

*******************************************************
Co budete potřebovat?

1 kapustu
krájený šunkový salám
plátkový sýr
mouku, vejce a strouhanku na obalování
olej na smažení

Jak na to?

Kapustu rozebereme na jednotlivé listy a krátce povaříme ve slané vodě. Opatrně zcedíme, abychom je moc nepotrhali. Jednotlivé listy si rozložíme, poklademe plátky salámu a sýra a svineme do roládky, kterou sepneme jehlou nebo párátky. Chce to trochu zručnosti. Pak roládky obalíme klasicky v trojobalu a smažíme na oleji (lépe ve friťáku, aby byly rovnoměrně osmažené). A můžeme podávat třeba s bramborovou kaší. Ale dají se i studené. Nakrájela jsem je na malá kolečka a nabídla návštěvě k malému pohoštění. Vypadá to efektně a málokdo pozná, co to vlastně jí (i když někoho ta zelená barva trochu odrazuje). Tak dobrou chuť.
Autor Štěpina G, 08.06.2009
Přečteno 526x
Tipy 40
Poslední tipující: al-pacino, hašlerka, Holis, Agniezka, zrrrr, Liv, s.e.n, carodejka, Žqáry, jedam, ...
ikonkaKomentáře (20)
ikonkaKomentujících (20)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
líbí

to ty sama? Miluju kapustu.. Zítra jdu hned na to:-)))

07.10.2009 18:14:00 | Markulka

líbí

Dej recept do Labužníka, ať holky čubrněj. :-)

16.09.2009 12:31:00 | Verule

líbí

skvělý recept, vyzkouším

26.08.2009 20:06:00 | hašlerka

líbí

Tak jo, zkusím to...vařím rád.

27.07.2009 22:09:00 | Holis

líbí

co všechno dnes není poezie? :)
poezie chutí :)

24.07.2009 05:31:00 | blue

líbí

Ham a mňam :-)

02.07.2009 12:55:00 | zrrrr

líbí

To je tedy pravá poezie, Štěpinko G.

23.06.2009 23:50:00 | Liv

líbí

To vypadá velmi dobře i na papíře napsané.
Jistě by se tvářil dobře
mezi těmi
co budou vybrané.

23.06.2009 09:45:00 | s.e.n

líbí

Kdyz jsem receptik cetla , mela jsem pusu plnou mlsnych slin, je to bajecne a lehke jidlo !

22.06.2009 21:09:00 | carodejka

líbí

suprtip;-)

15.06.2009 10:05:00 | Žqáry

líbí

tož si nechte chutnat,ale no jak to říci,kapusta je kapusta...

11.06.2009 16:10:00 | jedam

líbí

Při troše dobré vůle se to dá i pozřít...
, Ale stejně když to máma udělá,
tak jdu raději ke kamarádovi.

10.06.2009 06:33:00 | Gabkinsson

líbí

OK... ale bez kapusty... ta je smrtelně jedovatá a varuje nás už svou příšernou chutí :)

09.06.2009 23:17:00 | drsnosrstej kokršpaněl

líbí

Manžel kapustu nerad, tak mu ji udělám. Jana

09.06.2009 10:10:00 | Aťan

líbí

Jen kulím oči!!!

08.06.2009 22:19:00 | Bíša

líbí

balím takhle do kapusty rizoto, jíme to s kečupem ...

08.06.2009 21:42:00 | nejsembásník

líbí

to musí být opravdu dobré!!! Kapusta je vynikající surovina.

08.06.2009 20:28:00 | Marfuša

líbí

...na to, že jsem po večeři jste mi skvěle rozbouřili chuťové buňky...to se nedělá :o))

08.06.2009 20:14:00 | Lorraine

líbí

kapustu prostě miluju..
ST

08.06.2009 19:49:00 | Mbonita

líbí

Super! "o)

08.06.2009 19:26:00 | Churry

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel