Zelené závitky
Anotace: "Literácký receptář"
Musím se pochlubit, že tenhle recept je můj vlastní. Před lety měla tchýně nadúrodu kapusty a my vymýšleli, jak ji ještě jinak zpracovat. Pak jsem to na čas odložila a nedávno se k tomu znovu vrátila. Sice jsem si nejdřív vyslechla, že to zelený k obědu nikdo jíst nebude, ale nakonec bylo závitků málo. Od té doby je čas od času udělám.
*******************************************************
Co budete potřebovat?
1 kapustu
krájený šunkový salám
plátkový sýr
mouku, vejce a strouhanku na obalování
olej na smažení
Jak na to?
Kapustu rozebereme na jednotlivé listy a krátce povaříme ve slané vodě. Opatrně zcedíme, abychom je moc nepotrhali. Jednotlivé listy si rozložíme, poklademe plátky salámu a sýra a svineme do roládky, kterou sepneme jehlou nebo párátky. Chce to trochu zručnosti. Pak roládky obalíme klasicky v trojobalu a smažíme na oleji (lépe ve friťáku, aby byly rovnoměrně osmažené). A můžeme podávat třeba s bramborovou kaší. Ale dají se i studené. Nakrájela jsem je na malá kolečka a nabídla návštěvě k malému pohoštění. Vypadá to efektně a málokdo pozná, co to vlastně jí (i když někoho ta zelená barva trochu odrazuje). Tak dobrou chuť.
Přečteno 519x
Tipy 40
Poslední tipující: al-pacino, hašlerka, Holis, Agniezka, zrrrr, Liv, s.e.n, carodejka, Žqáry, jedam, ...
Komentáře (20)
Komentujících (20)