DÝNKO
Anotace: ...čtěte potichu.
***
Chci vědět kam jdu
trochu se ohlédnu
ať vím
kudy má cesta kráčí
Jak katecheta na přistýlce
zaspí své modlitby
tak i já chápu
jak rychle žijí vteřiny
Zaprodán času
v hodinkách samoty
otvírám dýnko
strojovny srdeční
Tiká
Dávám ten zvuk
zvučeti v okolí
k poslechu tomu
kdo takty tluče s ním
Zanáším soukolí
prachem dlouhých cest
láskou jej pročistím
však neodstraním rez
Až jednou kyvadlo
kmitne krok poslední
zaklapnu dýnko
s vyrytým sdělením
Měl jsem Tě rád
***
Přečteno 346x
Tipy 74
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Íá, Juraj Hrom, Kapka, Barci, Lea Aura, Mbonita, Házté, Jarka, Tanzania, ...
Komentáře (22)
Komentujících (22)