Svědomí
Hlad, skepse, beznaděj
světlo, tma, rána
kapka další a další
studí, s potem se mísí
Červená barva, rozlétá se do stran
v kaluži temné, kterou rozjasní
už to vidí i ta postava
co shrbeně dýku v ruce drží
Nůž, který prorazil srdce nevinného, slabá to zbraň
svědomí lidské živého teď ničí dál
prsty povolí, ted k zemi letí
ta věc, co v krvi domov vidí
Chlad, nese se temnotou
ted raď, co si počinout
Světlo, tma, rána
zvoní telefon
kdo sakra ve dvě v noci?
ach, již se oblékám
Bezvládné tělo, kolem světla
hlouček lidí, co k nerozeznání jsou
neštěstí, smůla ryjou se do země
trvat dlouho bude, než smísí se s krajinou
Myšlenky dvě, od sebe se liší
jedna dobrá pro něj, druhá spravedlivější
na druhý den, našli tělo druhé,
pod skálou,
skončily dny kruté
Vybral si...
Přečteno 308x
Tipy 2
Poslední tipující: poetická ilona, Trauma
Komentáře (0)