Krajkové sny
Anotace: ukolébavka.....věnovaná mé karlovarské babičce
Šaty má z červánků ušité
a závoj ze stmívání.
Vůni růže dnes rozvité
přináší Snová paní.
Do každé z dětských postýlek
po džbánku vůně vlévá,
uháčkuje sny krajkové
pnoucí jak vinná réva.
Uháčkuje sny stříbrné,
z hebkých měsíčních nití,
snové víly je roznesou,
ať se dětem sny třpytí.
Sny z krajky pnou se oblohou,
proplétají se světem,
k dospělým často nemohou,
však cestu ve tmě k dětem
najdou, tu nikdy nespletou,
snové víly ji znají,
hvězdy svou září staletou
noc co noc pomáhají.
Přečteno 355x
Tipy 49
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Roman.Tycka, Holis, Alien.v.v.s., Dota Slunská, Giginka, Házté, Juraj Hrom, Tygropes, Hazentla, ...
Komentáře (13)
Komentujících (13)