K svátku
Anotace: http://www.youtube.com/watch?v=YAx9w8TMwNY
František, syn bohatého kupce,
Rytířem chtěl se stát
A proto se stalo, že k vojákům
Nechal se naverbovat
Tak byl zajat a rok žil v kopce
I onemocněl a měl pak vidění, v kterých
Šeptal mu Bůh, že má pro něj
Explicitně jiné poslání
Kristu sloužit v pokoře a chudobě
Zklamán bohatstvím církve
A chudobou lidí, toho co
Shlédl na své pouti v Římě
Svůj majetek rozdal chudobným
I stal se pak vyděděným synem
Svým výkladem víry a se pak zakladatelem řádu Františkánu
Stal, životem v chudobě a příkladem svým ovlivnil
I Svatou Kláru, která byla pak zakladatelkou ženského řádu.
Přečteno 360x
Tipy 25
Poslední tipující: PIPSQUEAK, hezule, al-pacino, enigman, Bíša, labuť, jarmil, j.c., Sleepwalker, Radek.oslov.Šafárik, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)