Tam na konci světa
Tam na konci světa,
kde vzduch voní borovím
a mateřídouškou dýchá zem,
o malém ptáčeti příběh vám vypovím,
co život svůj spojilo s člověkem.
Do lůna přírody,
do tichých hvozdů,
duše znavená životem,
unikla poslouchat
milý zpěv drozdů
rozkvetlá louka byla jí klenotem.
Tam na konci světa,
kde vítr se prohání
po stezkách plachých laní,
maličká sýkorka
k člověku slétla
pro teplo lidských dlaní.
Ujal se ptáčete,
dechem je zahříval,
sýkorkou Modřinkou
něžně je nazýval,
aby už samotné
nebylo na světě.
Tam na konci světa
i za zimních plískanic,
na noční obloze září hvězd na tisíc
a láska vtělená do ptáčete
v dlaních Tvých
jako růže
kvete ...
Přečteno 399x
Tipy 51
Poslední tipující: střelkyně1, Alien.v.v.s., Churry, René Vulkán, WhiteSkull, harmony, Kapka, enigman, poustevník Jirka, Kars, ...
Komentáře (18)
Komentujících (17)