jinými slovy chceš jistě říct, že jsem děsivé prase, nebo alespoň k něčemu takovému směřuji, že jsem zratil punc nevinnosti a čistoty.
Nu, souhlasím s tebou, "autentičnost" je pro mě klíčové heslo.
Na druhou stranu umění není k tomu, aby život zachycovalo, ačkoliv dobré umění umí navodit iluzi, že život a jeho úseky zachycuje. Ale jako takové je umění k tomu, aby měnilo člověka a dovolovalo líným jedincům najít místo ve společností (uměleckou) tyranií druhých, obyčejných a poctivých. Umělec si může dovolit, co jiný člověk nikoliv - a nejen může, ale dokonce musí. Je to svázané.
24.10.2009 20:01:00 | ludmil
omlouvám se. proto tak často mlčím, protože když chci něco vyjádřit, neobejde se to bez příměrů. chtěla jsem to nějak změnit, ale tím jsem jen zjistila, že v těch příměrech už přemýšlím, čímž je to těžší. inu tedy chtěla jsem říct, že jako ozón je nový, ne zas zak dávno vylíhnutý ludmil, je originální a jeho poesie se značně vzdálila původním pozicím. naproti tomu ludmil starý jako by byl "čistý", nakonec to ale vidím tak, že je nyní otevřenější a pravdivější, a když jsem za probdělé noci uplynulé přemýšlela, jaký je asi cíl umělcův, došla jsem k názoru, že aby stvořil dílo, musí být maximálně pravdivý a svobodný, neboť ať se vyjadřuje k čemukoli, vždy portrétuje sám sebe, své nitro, a je znát, tvrdí-li lži. ludmil je jako poupě, které vykvetlo. ó promiň, zase jsem ztratila nit a už nevím, co jsem chtěla říct...
24.10.2009 18:13:00 | Já Esther Ruth
Nevím stejně jak Ty, Génie, co říci chtěla A Mélie. Já však přišla jsem, bych chválu pěla jen! Ó génie, kde je moje múza? Ó génie, nepíšu již více, jaká hrůza. Však, že píšeš Ty, to hlavní jest. Já budu Tvůj věrozvěst! P.S. Až neurobeat zjeví se, pozdravuj ho velice! Skrattka.
21.10.2009 20:35:00 | monterka
tak. kyslík je O2 a ozon je O3.
takže chceš říct, že ač nejsem ozón - tedy nejsem ve transcendetální strafosféře, skoro ve vesmíru - což jsem býval dřív, - tak přesto nejsem...
ne, nevím, co chceš říct.
20.10.2009 23:00:00 | ludmil
cítím se prapodivně impotentní v rovině vyjadřovací. jako by se objevil takový ludmil, jiný než onen ozónní ludmil, avšak ten neztěžklý svým třetím atomem, který mu dává na výjimečnosti stejně jako na jedovatosti.
20.10.2009 20:50:00 | Já Esther Ruth