Pár holých vět
Anotace: Zase podzimová, mě teď nic jiného nenapadá, tentokrát o listopadu.
Nakreslil čáry mezi mraky
neznámý malíř štětcem svým.
Já ráda věřím na zázraky
a se stromy si vyprávím,
že den každým dnem pozdě vstává,
šeď lapila ho do svých tlap.
A na zem zatím odkapává
ze štětce voda. Kap,kap,kap.
Ten malíř čáry mezi mraky
kreslí dál dlouhým štětcem svým.
Já ráda věřím na zázraky,
však léto zpátky nevrátím.
I stromy shodily již šat,
já snažím se jim rozumět:
"Je čas", praví. "Musíme spát."
Toť poslední pár holých vět.
Přečteno 331x
Tipy 39
Poslední tipující: jvacl, pan nestálý, Květka Š., Kapka, Flamy, poustevník Jirka, W.O.K.O., Kars, Vlk v rouše, Mbonita, ...
Komentáře (14)
Komentujících (14)