Utopická teorie
Anotace: Tzv. "Vteřinová báseň", složená v okamžiku, kdy je použití slova utopie zcela na místě.
V průběhu večera,
za světla mírného.
Promluvili stejně,
když zkoumavě shlíželi pole,
že on koukal na mě.
A nezávisle na sobě.
Jsou přece sestry,
a jejich život váže
telepatie.
Tak vidí jen sen,
který tvoří jen utopie.
Nehnutý okamžik,
a čistá představa
Snad jenom přelud,
snad utopie nezdravá.
Ta představa.
To potvrzuje,
že je to jen čirá utopie.
Paradox života,
však pouhopouhá lest.
Vidíme skutečně?
Asi ne.
To vše jen potvrzuje,
že je to jen utopická teorie.
Přečteno 561x
Tipy 2
Poslední tipující: susana načeva, Boudicca
Komentáře (3)
Komentujících (3)