Zdivočelej pes
ochranitel cest
kousá a vrčí
kdo mu poručí
***
za ušima myši
(mňamka)
na to on slyší
ožene se za ocásky
nemá-li hlad nemá vrásky
***
když nažere se dosytosti
k domovu jde bez starostí
velkej jazyk z tlamy visí
zloději před ním rychle zmizí
***
po večeři nemá stání
páníčka a domov brání
je to hlava rodiny
psík hodný a nevinný