Povídej
Anotace: tak povídej si se mnou
Povídej..
Tak povídej si se mnou,
bez vší počestnosti,
zpět z probdělých nocí
s vidinou dospělosti,
když dech se zpátky vrací.
Tak povídej si se mnou,
o věcech né tak všedních,
ve víru barevnosti,
o samé lidské hanebnosti,
o věcech né tak středních.
Tak povídej si se mnou,
o tom, co je a taky není
na vlnách abstraktnosti,
definované v lidské maličkosti,
mezi nebem a zemí.
Tak povídej si se mnou,
o dvou mořeplavcích nahých,
v nedohledných pláních
o mořích snů a přání,
o jezeru představ a zdání.
Tak povídej si se mnou,
na vážkách pochybnosti
o lidské přítomnosti,
o věcech, co dech berou.
Tak povídej si se mnou,
když leje jako z konve,
a ve znamení oddanosti,
pod křídly ospalosti
usínáš tu se mnou.
Přečteno 313x
Tipy 15
Poslední tipující: Gabrielle, Giginka, Netty de Touvenell, Psavec, tukiy, hašlerka, Petbab, labuť
Komentáře (6)
Komentujících (5)