Namaluj
Anotace: troška personifikace, docela snivé;)
Namaluj mi anděla v hedvábných křídlech
s vlasy rozevlátými od severního vánku
a křídové tváře usínajíc v líčidlech
rozsypaných ve skleněném džbánku.
Víš co, namaluj ty anděly rovnou dva
oděné v šatech pokapaných od čokolády
a mezi ně mlhu, co s výdechy plynule houstne,
že sotva jsou vidět sněhové vodopády.
Namaluj mi nebesa v jemných tónech piána
s měsíčním svitem kdesi v dáli,
medem je ta barva s temným pozadím slívána,
kde perníkové srdce z lásky ržály.
Namaluj tam lucerničku v prasklé sklenici,
snad mi konečky prstů ten plamínek zahřeje,
třeba mi taky namaluje kometu na líci,
co se ve stínu neustálého strachu máčeje.
Namaluj mi misku rozlousknutých oříšků
a kolem nich prstem rozmaž skořici,
jak laskáš ji na hladkém bříšku
a já jsem vzduch, ta poslední v tisíci.
Přečteno 477x
Tipy 11
Poslední tipující: Dameira, BArBArKO, Giginka, Bíša, Psavec, enigman, Petbab, Zvrhlý poustevník, Terulienka
Komentáře (3)
Komentujících (3)