Ranní zásnuby
Anotace: u morového sloupu, kdesi na tržnici uprostřed světa..
Myšlenka z rána
na kus řeči..
a opodál ležel
svržený morový sloup.
Varovný křik
a oči navrch hlavy,
útlá ramena
a šarlatový proud.
Jako proud lávy
vyvalil se křik
a modravý vzdech
tiše se rozplynul.
Ta krátká vzpomínka
na řádky života
je rudá v tom dechu,
a ztracena ve výkřiku.
A černá sametová stuha.
Když ticho
zahalilo ráno
na tržnici
uprostřed světa
a opodál ležel
svržený morový sloup.
Ledový stud
a ocelová hrdost.
Ta dívka
se měla
zítra ráno vdávat...
Přečteno 411x
Tipy 13
Poslední tipující: Gabrielle, Elza511, Maro Deives, Dilla, Shnecek, ziriant, susana načeva, Bíša
Komentáře (3)
Komentujících (3)