Španělská romance
Anotace: Romance - žánr lyricko-epický, veselá, optimistická báseň, vyvolávjící opačné dojmy než balada, vznik ve Španělsku :)
Já dala dávno vale světu,
jež podobá se kabaretu.
Hrála mi přitom do tance
španělská romance.
Tam v šeru za kostelní věží
na pravdě příliš nezáleží.
Tam běží život tak, jak má.
Romance španělská.
A tváře maškar při koridě
jsou vínem bílé nebo rudé.
Zní teskně, v smíchu, bez šance
španělská romance.
Tak přitiskni mě ke své hrudi,
samota v davu ostře studí.
I kytara z ní praská.
...
Romance španělská
právě dozněla.
Buď povolná a veselá.
Přečteno 342x
Tipy 9
Poslední tipující: Psavec, divoska_jaja, zenge, ludmil, J's ..
Komentáře (1)
Komentujících (1)