Šťastný král
Pár očí v hledí
pod helmicí,
jen letmý pohled
na truchlící
nad nimiž zaržál
jeho kůň
Hle! Imperátor
vprostřed ruin
Obhlíží zemi
porobenou
rozbitou, prázdnou,
poraněnou
pud predátora
ukojil
splnil si sen,
svůj velký cíl
Již zadal mistrům
kreslit mapy,
ve kterých otisk
jeho tlapy
rozprostírá se
do všech stran
za ním jen spoušť
a zvonce hran
Ve zkáze horší
zemětřasu
bez čisté vody,
zrna v klasu
dnes užívá si
triumf král
ten mrtev, kdo by
vzdoroval
Andělu s křídlem
ustřeleným
jenž odvždy chránil
tuto zemi
i druhá peruť
pelichá
jen oheň praská
do ticha
Už ani nářek
prostor nemá
jsouť hrdla žalem
ochromena
a šťasten meč svůj
třímá král
vždyť žije sen,
co se mu zdál
Přečteno 620x
Tipy 78
Poslední tipující: tato22, zvířenka, Maryje..., Quigleika, Vlastimil Oldřich, Kars, James Libustka, hypertenze, střelkyně1, zelená víla, ...
Komentáře (20)
Komentujících (20)