K žitiu chuť
Anotace: Drobky pod stůl hází nám osud, ostatní vše je nicota. Alkohol ještě je! Holky jsou posud! Jsou ještě radosti života! (František Gellner)
Sbírka:
Duša raja (The Soul of Eden)
*
Pri šálke rannej kávy
K životu dobíjam si chuť
Že stále je prečo byť tu
- len na to nezabudnúť
Drobností krehkých, krásnych
Plný je môj, tvoj svet
Šťastím treba si naplniť sny
- na smútok nemyslieť
A vínko, whisky, rum
Nemajú byť cestou k spleenu
K oslave bytia pripime si
- nech dobré duše nevyhynú
Nikdy
Len neprestať si vážiť vernosť
Však pamätať aj - pocta kráse nie je hriech
Tak prečo neobzrieť sa
Keď z diaľky počuť nádhernej ženy smiech?
Z tých drobných radostí života
Byť prchavými sa zdajú
Tešiť sa stále treba
- obrovskú silu v sebe majú
Tak nech každý nájde si ten svoj kúsok
Ním k životu dobije si chuť
Denne je dôvod z bytia tu sa tešiť
- len na to nikdy netreba zabudnúť
*
Přečteno 346x
Tipy 28
Poslední tipující: Bíša, Holis, Markéta G., susana načeva, mademoiselle secret, její alter ego, enigman, jedam, Psavec, WhiteSkull, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)