Vytěžená
Anotace: ... dnes ráno měly koruny stromů zvláštně smutný výraz... ale možná mi to jen tak připadalo...
Jako osamělá lípa
na rozlehlé pláni
šlehaná chladným větrem
cítím protipohyb větví
jako poslední lístek
v koruně stromů
bičovaný prudkým deštěm
vnímám tíhu kapek
jako křehký kvítek
ve váze z rozbitého skla
vadnoucí s každou ztracenou kapkou
skláním hlavu únavou
... do hloubky vytěžená
jako anděl svoje křídla
nabídni náruč bezpečnou
buď závětřím mohutných stromů
deštěm zrozeným z barvy duhy
co v korunách symfonie skládá
a obyčejným mužem k tomu
... energie zaručená
Přečteno 297x
Tipy 21
Poslední tipující: WhiteSkull, enigman, susana načeva, Juraj Hrom, Mbonita, Bíša, Psavec, labuť, CULIKATÁ, Květka Š., ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)