Jen málo

Jen málo

Anotace: Lyrika

Toužím mít kousek od všeho, co je krásné,
byť jen drobeček, co tu na mne zbyl.
Z květů jen plátek, z nebe to modrojasné,
žílu z kamene, kterou v sobě skryl.

Toužím mít maličko od všeho s jemností,
z růží trny, tu věrnou krásy stráž.
Z hudby fantazii, z knihy pak moudrosti,
vždy je uslyšíš, když se zajímáš.

Toužím mít od všeho drtínek z milosti,
nechci nic, co souzeno mi není.
Kdo slepotou je raněn z lidské tuposti,
nevidí než zmar a smutné tlení.
Autor Maura, 04.04.2010
Přečteno 371x
Tipy 16
Poslední tipující: Holis, labuť, Psavec, hašlerka, 6thSun, Květka Š., Romana Šamanka Ladyloba, CULIKATÁ, Bíša, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádherně sepsané upřímnosti :)

04.04.2010 00:19:00 | Lilien

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí