Melancholická
Anotace: Chvilkové melancholické opojení dalo vznik této básni.
Sbírka:
Básně
Zpěvy zazněly,
zpěvy dozněly,
života bído,
konec veselí,
Hlásím se pro stání,
životem klesání,
nečekám,
uháním.
Ztrácím se v naději,
utápím veselím,
nečekám na skutky,
vybírám předsudky,
ty, jež mě změní.
Ty, Pane řídící,
v nebeské stolici,
netvař se dotčený,
tvůj svět je zkažený,
dobrý lid proříd.
Nezlob se Pane můj,
vyšli své anděly,
zpěvy už zazněly,
zpěvy už dozněly.
Přečteno 375x
Tipy 5
Poslední tipující: Patrik Mališ, ilona, CULIKATÁ, Boudicca, Agniezka
Komentáře (0)