Být ptákem, ó ptáci...
Anotace: snad všem kategoriím filozofie, láska, zklamání život svoboda Bůh...
Sbírka:
Rackem...
Na křídlech milovat...
Ó ptáci s vašimi křídly,
Ó vašim letem,
s šuměním nad městy,
nad celým světem.
Chci letět s vámi, vzduch milovat...
Ó ptáci ať jsem brkem jedním
z křídel hejna vašeho
ať svět z výšky vidím
s pokřikem racka hloupého...
Ó ať jsem rackem
- či šaškem - hloupým
ať chechtat se mohu čemukoli
ať odletím, vždyť křídla mám
a v hejnu, když nechci být sám.
Ó ptáci,
ó racci, ó hejna
ó lásko bezejmenná.
Nad světem jen kroužit,
a pořád se jen smát
v nebi a mezi oblaky
rackovat, však
neumět lhát
nikdy se nesoužit!
Smát se a žít
těm ubožákům
na zemi
před zraky...
Přečteno 428x
Tipy 3
Poslední tipující: Dota Slunská, René Vulkán, CULIKATÁ
Komentáře (2)
Komentujících (2)