o jednom pekařství...
Anotace: u rozpůleného bochníku...
podvečerní slunce
se koupe v mracích
v haló se odráží
jeho zlaté tělo
a v jednom městě
nad převisem
jeden pekař
zadělává těsto…
ruce se míhají
jak lopatky mlýnů
a hmota kypí...
kolem půlnoci
rozehrál oheň v peci
a otevřeným oknem
chechtavě proletěl
bělostný racek
aby se usadil na stole
a mohl vyprávět
jak je nad mořem…
přišla včas
přesně v tom okamžiku
kdy se probouzí den
usmál se na ní
až vějíře kolem očí
zvířily mouku...
ráda bych pár rohlíků
a chleba pecen
co jsem dlužna?
hrst drobných
polibků…
i ty jeden pekárníku
co kdybych přišla o věneček?
jen pod podmínkou
že mi přidáš věneček
s pěnou žloutkovou...
Přečteno 373x
Tipy 45
Poslední tipující: pejrak, Holis, floreciente, Churry, Actafool, Juraj Hrom, hanele m., sophia92, hašlerka, isisleo, ...
Komentáře (10)
Komentujících (10)