Hravá moudrost
Anotace: Kam lidská paměť stěží sahá
Moudrost si hrála
zářivá, čistě hravá
do lidí svítila,
celé je milovala
Do duší hloubek svítila,
poznání sela,
a když se ujalo
pak radost měla...
Lidičkám svítila
rosa jak řasami
z pramene celosti
prozřeli vedami...
Záchvěvem vhledu,
slzičku setřeli,
setřeli lesklou
neposedu...
Lásku a radost
hravě jim přála
nitro jich nejzazší
ve hloubi znala...
Rozum to nebere,
brání se hlasu:
"Pravda je všehomír
bez pout a času".
Přečteno 364x
Tipy 44
Poslední tipující: Z kapky deště, Holis, Antares, enigman, Gabrielle, šuměnka, James Libustka, zelená víla, Lady L, carodejka, ...
Komentáře (10)
Komentujících (10)