Šedý poustevník
Anotace: Jo, žít si tak jako poustevník, bez řečí a bez lidských řečí...co bych za to někdy dala ;)
Sbírka:
Postupem času...
Tiše se mu zvedá
Jeho kápě šedá
Pod kapucí ukrývá si
Bledou tvář a bílé vlasy.
Na rukou se setkávají
A síť pavoučí utkávají
Drobné vrásky v dlaních,
Jež vytvářejí kalich.
Kalich, kde teď voda zurčí
A v ní vytváří obraz tvůrčí.
Ve vodě prý můžem spatřit
Budoucnost, co máme zažít.
Tak pravila ta moudrá hlava,
Co lidem se teď vyhýbává.
V klidu chce si žít,
Svým životem sám jít.
Tak necháme ho kráčet dál
Po pouštích i pustinách.
Snad dostane co chtěl vždy mít –
- svou samotu a stálý klid…
Přečteno 296x
Tipy 4
Poslední tipující: Sweet KiWi, mida, CULIKATÁ
Komentáře (0)