Iterview s ledovcem a napůl neviditelný muflon
Anotace: Věnováno všem zbytečně zemřelým vlasům, mlčenlivým přijímačům rádiových i jakýchkoliv jiných vln a introvertnímu nábytku. Básník je andělem v srdci prasete.
U stromů bez listí.
Turisti, nudisti,
plyšoví juristi.
Sešli se po ránu,
zpívánky z koránu
pro Pána, pro mámu,
máhatmu,
večerně nejistí.
Rozjímavě oduševnělí
duchové zetlelí,
každý své posteli
nejlepší dominou,
duševní krajinou
za svojí, za jinou
stojí dva zemřelí.
A klaunům už dochází
střelný prach
ve slzných kanálcích.
Nepřej si poznat
pátou stěnu místnosti,
poslouchej radši svůj tepenní
industriál.
Ze zárodků andělů
pochází jen kýčovitě
zelení skřítci.
A tvůj věčný výraz
v zrcadle.
Přečteno 434x
Tipy 21
Poslední tipující: micátko, Helena Sládková, Bůchví..., Ledová víla, Hloupá Květinka, ewon, Stoneman, ziriant, drsnosrstej kokršpaněl, Jana M., ...
Komentáře (3)
Komentujících (3)