Vášeń je noční pták
který postřelený šípem jitra
umírá na našem zápraží
a my probuzení proroci noci
drtíme jeho lebku svojí těžkou botou
V noci se mi zdál sen o milování s tebou
a ráno jsem se za to nenáviděl
a když jsem na prahu jitra
uzřel vášeň s její rozdrcenou lebkou
pochopil jsem že milovat už se budeme jen na povel
... a nebo vůbec